9.23.2020

Makarona me Kerpudha

 

INGREDIENTET

Spageti 500 gr

Kërpudha , keshillohen porcini 300 -400 gr

Gjalpë 100 gr

Hudhër

1 karafil

Majdanoz


Piper i bardhe/i zi 


PERGATITJA:
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, shtoni hudhrën lereni te skuqet lehte dhr ngadale dhe me pas  kërpudhat e qëruara dhe të prera në feta.
 Sapo te kene marre nxehtesi shtoni kripë dhe vazhdoni gatimin derisa uji i lëshuar nga kërpudhat të thahet.
Me pas rregulloni me piper.Shtoni pak majdanoz.
 Zieni makaronat në ujë të kripur të valë të bollshëm, kullojeni kur al dente dhe kavardisni 1 minutë në tigan me kërpudhat, duke shtuar majdanozin e copëtuar, pak piper dhe disa lugë ujë gatimi nëse është e nevojshme.  

Këshilla:
Mund te shtoni ne tigan nje deri ne dy luge pana te tretur ne ujin e zjerjes se makaronave . Nese doni mund te shtoni dhe zafferano . Mund te sherbehen dhe  me djathe kackavall . 

Nessun commento:

Posta un commento