INGREDIENTET :
Spageti 500 gr
Kërpudha , keshillohen porcini 300 -400 gr
Gjalpë 100 gr
Hudhër
1 karafil
Majdanoz
Piper i bardhe/i zi
PERGATITJA:
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, shtoni hudhrën lereni te skuqet lehte dhr ngadale dhe me pas kërpudhat e qëruara dhe të prera në feta.
Sapo te kene marre nxehtesi shtoni kripë dhe vazhdoni gatimin derisa uji i lëshuar nga kërpudhat të thahet.
Me pas rregulloni me piper.Shtoni pak majdanoz.
Zieni makaronat në ujë të kripur të valë të bollshëm, kullojeni kur al dente dhe kavardisni 1 minutë në tigan me kërpudhat, duke shtuar majdanozin e copëtuar, pak piper dhe disa lugë ujë gatimi nëse është e nevojshme.
Këshilla:
Mund te shtoni ne tigan nje deri ne dy luge pana te tretur ne ujin e zjerjes se makaronave . Nese doni mund te shtoni dhe zafferano . Mund te sherbehen dhe me djathe kackavall .
Nessun commento:
Posta un commento