INGREDIENTET :
tepsi 18cm : 4 veze ,120g sheqer, 120g miell
tepsi 20 cm : 5 veze ,150g sheqer, 150g miell
tepsi 24cm : 6 veze , 180g sheqer , 180g miell
tepsi 30 cm : 8 veze , 240 g sheqer , 240g miell
tepsi 34 cm : 10 veze , 300g sheqer , 300g miell
PERGATITJA : Rrihni te bardhat e vezeve me gjysmen e sasise se sheqerit, rrihni te verdhat me pjesen tjeter te sheqerit, me pas shtoni dhe miellin duke e perziere nga poshte- lart. Pastaj beni dy perzjerjet bashke gjithmone duke perzjere nga poshte-lart. Futeni ne furre ne 180 grade per rreth 30 min per permasat e vogla dhe rreth 45 per permasat e medha.
Keshille : asnjehere mos e hapni furren pa kaluar 30 min, porven e pjekjes e beni me nje kunje druri. nese i dini mire permasat e tepsise tuaj atehere mund te perdorni si mase te miellit dhe te sheqerit lugen e gelles ne sasi te barabarte. kjo do evitonte peshoren.
Nessun commento:
Posta un commento