fileto vici e prere ne copa , nje luge gjalp , piper jeshil me kokrra , dy luge mustarde (senape) , panna per gatim , pak konjak.
PERGATITJA :
merni nje cope fileto , shtypni piperin jeshil dhe pastaj hidheni mbi mish, shtypeni pak me dore mishin qe piperi te penetroje ne brendesi, ( fileto eshte mish i bute dhe kjo gje behet kollaj ) . ne nje tigan shkrini gjalpin dhe me pas hidhni fileton duke e skuqur nga te gjitha anet. hiqini dhe mbajini ne nje vend te ngrohte, ne lengun qe ka ngelur hidhni konjakun, dhe me pas mustarden, me pas panen dhe serisht piper jeshil.
Hidhni serisht fileton per pak minuta dhe me pas servireni.
Keshille : mishi ne gjap duhet vetem te marri ngjyren nga jashte por jo te gatuhet, kur mishi hidhet serisht ne salsen e krijuar duhet patur kujdes pjekja. (fileto nuk duhet te jete shume i pjekur )
mund ti lidhni copat e mishit me nje spango horizontalisht per te patur nje aspekt me te bukur.
Nessun commento:
Posta un commento