9.28.2020

Supe e "varfer" Recete e shpejte

 INGREDIENTET :



 -Gjysmë qepë

 -2 karota rreth 150 gr

 -2 dege  selino rreth 100 gr

 -Kripë dhe vaj ulliri ekstra i virgjër për shije

- 2 patate rreth 350 g

 -1.5 litra ujë

 -2 lugë gjelle pure domate

 -1 degëz rozmarinë

 100g makarona te vogla .


PERGATITJA:


së pari presim mecopa të vogla, në një tenxhere të madhe, qepën, karotat dhe  selinon. Shtojmë vajin e ullirit ekstra të virgjër, dhe iskuqim për 3/4 minuta.


 Ndërkohë, presim patatet e lara dhe të qëruara në copa të vogla, i bashkojmë dhe i përziejmë me tiganisjen.  Hidhni ujin me pjese , dy lugë salcë domate dhe degëz rozmarine në tenxhere.


 Lëmë supën tonë të perimeve të gatuhet për rreth 30-40minuta, duke trazuar herë pas here. Drejt perfundimit hidhni makaronat e vogla. Pas kohës së gatimit, hidhni rozmarinën piper dhe kripën për shije.


Keshille

Mund ti shtoni supes dhe kerpudha te prera ne copa. Gatimi mund te behet dhe me gjalpe ose ti shtoni pak vaj ulliri kur e servirni.

Nessun commento:

Posta un commento