5.25.2020

Kremi Chantilly


 PËRBËRËSIT
 2.5 dl krem ​​të freskët ( panna)
 20 g sheqer pluhur
 5 g sheqer vanilje

 PËRGATITJA
 Hidhni  kremin e freskët në ene  dhe rrihni atë me një goditje të fortë, duke kryer një lëvizje të madhe që përfshin ajrin, derisa të fitojë qëndrueshmëri.  Pastaj shtoni sheqerin pluhur  dhe, nëse dëshironi, sheqer vanilje (në total 25 g për 2.5 dl krem) .
 Këshilla dhe këshilla
 Eshtë një krem ​​whipped i ëmbëlsuar dhe aromatizuar me vanilje, i përdorur për të zbukuruar ëmbëlsira ose si një shoqërim i kremrave të tjerë për t’i bërë ato më delikate.  Procedura është e thjeshtë, por duhet të ftohni  kremin dhe enën në të cilën është rrahur shumë mirë: mund t’i vendosni në frigorifer për rreth gjysmë ore, por kini kujdes që kremi të mos ngrijë.

Nessun commento:

Posta un commento