5.16.2020

Torta Mimoza


 INGREDIENTET   


 1 Pan di Spana
 (receta themelore ne arkeven e pasticerise)
 krem karamel:
 400 gr qumësht
 4 yolks
 150 gr sheqer
 40 g miell

 50 ml liker (alchermes) per te lagur pan di spanjen
 100 ml ujë
 50 gr sheqer

PERGATITJA

 Filloni të përgatisni kremin duke rrahur të verdhat e vezes me sheqerin.  Shtoni miellin dhe shtoni ngadalë qumështin e ngrohtë.  Vendoseni në nxehtësi të trashet kremi, duke e trazuar vazhdimisht.  Pasi të jetë arritur qëndrueshmëria e duhur, fikeni, derdhni në një tas qelqi dhe mbulojeni të mbuluar me mbështjellës plastik.
 Pastaj përgatisni një pan di spagna sipas recetës bazë.  Lereni të ftohet dhe ndërkohë përgatisni shurupin duke vendosur ujë dhe sheqer . Silleni deri ne vlim dhe fikni nxehtësinë, shtoni likerin.
 Kur pan du spanja  është e ftohtë, pritni diskun e sipërm dhe vendoseni mënjanë.  Me një lugë, filloni të gërmoni butësisht bazën.  Mbaj thërrimet që do të shkërmoqesh për dekorim më pas.
 Pastaj lagni bazën dhe derdhni 3/4 e kremës.  Vendoseni diskun të lënë mënjanë, lagur dhe shpërndani kremin e mbetur në krye dhe anash.  Thërrmoni mënjanë pan di spanjen dhe dekorojeni tortën.  Ftoheni derisa të jetë gati për t’u shërbyer.

Nessun commento:

Posta un commento