5.16.2020
Torta Mimoza
INGREDIENTET
1 Pan di Spana
(receta themelore ne arkeven e pasticerise)
krem karamel:
400 gr qumësht
4 yolks
150 gr sheqer
40 g miell
50 ml liker (alchermes) per te lagur pan di spanjen
100 ml ujë
50 gr sheqer
PERGATITJA
Filloni të përgatisni kremin duke rrahur të verdhat e vezes me sheqerin. Shtoni miellin dhe shtoni ngadalë qumështin e ngrohtë. Vendoseni në nxehtësi të trashet kremi, duke e trazuar vazhdimisht. Pasi të jetë arritur qëndrueshmëria e duhur, fikeni, derdhni në një tas qelqi dhe mbulojeni të mbuluar me mbështjellës plastik.
Pastaj përgatisni një pan di spagna sipas recetës bazë. Lereni të ftohet dhe ndërkohë përgatisni shurupin duke vendosur ujë dhe sheqer . Silleni deri ne vlim dhe fikni nxehtësinë, shtoni likerin.
Kur pan du spanja është e ftohtë, pritni diskun e sipërm dhe vendoseni mënjanë. Me një lugë, filloni të gërmoni butësisht bazën. Mbaj thërrimet që do të shkërmoqesh për dekorim më pas.
Pastaj lagni bazën dhe derdhni 3/4 e kremës. Vendoseni diskun të lënë mënjanë, lagur dhe shpërndani kremin e mbetur në krye dhe anash. Thërrmoni mënjanë pan di spanjen dhe dekorojeni tortën. Ftoheni derisa të jetë gati për t’u shërbyer.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento