INGREDIENTET :
- 500 ml ujë
- 1 kg miell tip 00;
- 10 g maja të birrës së freskët;
- 20 g kripë derisa e tretur në ujë;
- 20 g vaj ulliri ekstra të virgjër;
preparat
- rregulloni miellin dhe formoni një vrimë në qendër;
- shtoni ujin në qendër të miellit;
- shtoni majanë e birrës të tretur me ujë;
- filloni të përzieni brumin;
- ndërsa përzihet, hedhim vajin e ullirit ekstra të virgjër dhe shtojmë kripën e tretur në pak ujë;
- vazhdoni të gatuani fuqishëm, derisa brumi të arrijë një qëndrueshmëri të mirë dhe të mos ngjitet;
- pasi të keni punuar brumin e picës për rreth dhjetë minuta, mbulojeni brumin me një leckë të lagur dhe lëreni të pushojë të paktën 2 orë për fazën e lënies në një zonë të pashlyer.
PERGATITJA:
- Për të marrë një rezultat të mirë për gatimin e picave në furrën e shtëpisë, duhet ta ndani gatimin në 2 kohë gatimi. Gatimi i parë ka të bëjë me brumin baze të picës me domate, pa mbushjen e picës e cila do të shtohet në gatimin e dytë.
Pasi të vendosim brumin ne tave shtrojmë domaten me pak kripë dhe e pjekim në furrë të parangrohur, për gatimin e parë prej rreth 10 minutash;
- Në fund të gatimit të parë, hiqeni tiganin me picën dhe shpejt mbusheni me përbërësit e erëzave të zgjedhura, dhe më pas vendoseni përsëri në furrë për fazën e dytë të gatimit, derisa gatimi të përfundojë.
Nessun commento:
Posta un commento