5.02.2020

Piza ne shtepi

INGREDIENTET : 

 - 500 ml ujë
 - 1 kg miell tip 00;
 - 10 g maja të birrës së freskët;
 - 20 g kripë derisa e tretur  në ujë;
 - 20 g vaj ulliri ekstra të virgjër;
 preparat
 - rregulloni miellin dhe formoni një vrimë në qendër;
 - shtoni  ujin në qendër të miellit;
 - shtoni majanë e birrës të tretur me ujë;
 - filloni të përzieni brumin;
 - ndërsa përzihet, hedhim vajin e ullirit ekstra të virgjër dhe shtojmë kripën e tretur në pak ujë;
 - vazhdoni të gatuani fuqishëm, derisa brumi të arrijë një qëndrueshmëri të mirë dhe të mos ngjitet;
 - pasi të keni punuar brumin e picës për rreth dhjetë minuta, mbulojeni brumin me një leckë të lagur dhe lëreni të pushojë të paktën 2 orë për fazën e lënies në një zonë të pashlyer.

 PERGATITJA:

 - Për të marrë një rezultat të mirë për gatimin e picave në furrën e shtëpisë, duhet ta ndani gatimin në 2 kohë gatimi.  Gatimi i parë ka të bëjë me brumin baze të picës me domate, pa mbushjen e picës e cila do të shtohet në gatimin e dytë.
 Pasi të vendosim brumin ne tave shtrojmë domaten me pak kripë dhe e pjekim në furrë të parangrohur, për gatimin e parë prej rreth 10 minutash;
 - Në fund të gatimit të parë, hiqeni tiganin me picën dhe shpejt mbusheni me përbërësit e erëzave të zgjedhura, dhe më pas vendoseni përsëri në furrë për fazën e dytë të gatimit, derisa gatimi të përfundojë.

Nessun commento:

Posta un commento