10.08.2018
TAVE KOSI ( recete e elbasanit)
INGREDIENTET :
per 6 persona ;
1 kg mish qengji
4 kokrra veze
5 filxhane caji kos
2 luge gjelle oriz
4 luge gjalpe
1 luge miell
kripe e piper.
PERGATITJA:
1. Presim qengjin ne racione e lyejme me pak gjalpe dhe kripe dhe e pjekim ne furre. Shtojme pak uje qe te mos thahet. ( mbledhim ne nje ene lengun e mishit per ta perdorur me vone).
2. kaurdisim gjalpin me miellin derisa te marre ngjyre ari.
3. shtojme lengun e mishit, e plotesojme me pak uje te nxehte dhe e leme masen te zieje derisa te trashet.
4. e fikim zjarrin dhe e leme masen te ftohet.
5. shtojme vezet, kosin dhe e rregullojme me kripe e piper.
6. ziejme orizin dhe e heqim nga zjarri gjysme te gatuar.
7. e shtrojme orizin ne nje tepsi, mishin dhe e mbulojm? me masen e pergatitur.
8. e pjekim ne furre mesatare derisa te marre faqe te arte.
Keshille : receta origjinale thushet te jete me mish qengji por mund te perdorni dhe mish keci ose vici.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento