9.29.2018

CHEESECAKE LIGHT ( PA BISKOTA )

INGREDINETET :

15 feta buke te thekur ( te gatshme ) , 45 g arra , dy luge sheqeri te zi ,2 luge vaj ulliri , 8 te bardha vezesh, 350 g djathe te bute kremoz, 300g yogurt 100 g shqer , fruta te perzjere , mente, recel ( preferohet me fruta pylli pa sheqer.)


PERGATITJA :

Fillojme me bazen : ne mikser grijme buken me pas shtojme dhe arrat, pastaj sheqerin dhe vajin deri sa te arrijme nje perzjerje omogjene. me pas perzjerjen e hedhim ne stampe dhe e pjekim ne furre te nxehte ne 160 grade. per 10 minuta. me pas lereni te ftohet.

Per kremin : montoni me fruste elektrike , djathin te bardhat e vezes sheqerin dhe yogurtin. perzjerjen e hedhim te stampa e bazes se pjekur dhe e pjekim ne furre te ngrohur per rreth 45 min ne 170 grade. kur te ftohet e fusim ne frigorifer per nje nate.

Faza e fundit eshte dekorimi i cili eshte me shume ne doren tuaj dhe sipas zgjedhjeve. ne rastin konkret hidhni recelin e frutave te pyllit  shoqeruar dhe me fruta pylli te fresketa ) , perhapeni ngadale.

Keshille : frutat e gjalla mund ti marinoni pak me mente , leng limoni ,nje luge mjalte ,dhe maraschino.

Nessun commento:

Posta un commento