INGREDIENTET :
3 kg e tranguj të vegjël madhësi të ngjashme
2 litra ujë
700 ml uthull molle
80 gram kripë
80 g sheqer
piper koker
2 gjethe dafine
pak kopër.
PERGATITJA :
Lahen kavanoza qelqi një kilogram" dhe kthejm ato me kokë poshtë qe të thahet mirë.I ruajm kapaket te padëmtuar me madhësi të përshtatshme.Perdorim katër kavanoza për 2 kg tranguj.
Lahen trangujve dhe , nëse ka pjesët te dëmtuara i heqim.
Vlim me ujë dhe uthull, sheqer, kripë dhe fletë dafine.Dhe e leme te ftohet.Hedhim trangujt në kavanoza. . Në çdo kavanoz vëmë dhjetë kokrra e piper,dhe një degëz kopër.
Hedhim në kavanoza masen e ftohur dhe sigurohemi qe kavanozat jane te mbushur me uje.Kavanoza mbyllim mire me kapak
Në një tenxhere të thellë vëmë një peshqir kuzhinë në fund, pastaj hedhim1/2lt ujë. Rendit kavanoza brenda, duke u siguruar që ata nuk e prekin ndërmjet tyre . Kavanozat nuk duhet të jenë të zhytur nën ujë, por duhet të jetë kryesisht në ujë.I ziejm ngadale ne valë Kur te kemi vënë re flluska qe kalojnë nëpër kavanoz,do ta fikim zjarrin dhe i leme kavanozat te ftohen ,pastaj i heqim.
Nessun commento:
Posta un commento