INGREDIENTET :
( 4 persona)
400g domate te vogla , 20-22 scampi , vaj ulliri, majdanoz, 2 thelpinj hudher.
PERGATITJA :
Pasi ti keni lare skampi , pastroni nja 7-8 dhe pritini ne copa te vogla. prini dhe domatet ne copa te vogla ( me dysh ose me katersh) . Hidhni vaj mjaftueshme ne tigan dhe skuqni hudhren lehte , shtoni ata skampi qe keni bere ne copa te vogla dhe lerini te gatuen per nje min duke i trazuar. me pas shtoni domatet dhe pastaj direkt skampit e plote. sapo skampi te jene gatuar hiqini nga zjarri dhe elrini ne nje pjate. rritni flaken per te lidhur salsen. kur salsa te jete lidhur shuani flaken dhe i hidhni gjysmen e majdanozit te grire. sapo kene zjere makaronat , hidhini ne tigan shtoni pjesen tjeter te majdanozit dhe skampit qe kishit menjane.
Keshille : makaronat qe mund te perdoren preferohen ato te gjata, linguine spaghetti ose taglietelle. nese deshironi makaronat mund ti hiqni nje min para zjerejes se plote dhe ta mbaroni gatimin ne tigan. ( kjo ne pergjithesi per sasi te vogla 2-3 persona.)
Nessun commento:
Posta un commento