INGREDIENTET :
Përbërësit 4 persona
4 speca të mëdhenj të kuq (dhe mund të jenë te verdhë, e gjelbër e kuqe)
4 copë gjoks pule
100 gr. spinaq i freskët
vaj ulliri
erëza për shije, piper
4 hudhëra
300 gr mocarela ose djathë tjetër (integruar)
PERGATITJA :
Specat i presim pjesem e siperme dhe i veme mbi zgare ose në furre sa te fishken pak per10-15 min.
Ndërsa specat piqen, të përgatisim mishin!Mishin e pules te thate e veme ne një qese te trashe plastike dhe e rrahim me çekan por jo te behet shumë i hollë,! E lyejme siper me piper dhe nje luge vaj ulliri . Mundohemi qe vajin e ullirit ta perhapim mire me nje luge i vendisim dhe nje hudher
Me pas vendosim spinaqin te coptuar dhe siper, i hedhim djathin
e mbeshtjellim mishin dhe siper e lyejme me nje furce me vaj ulliri Mbushim mbushim specat.I fusim ne fure per 60 minuta. Specat dhe mishi do të nxjerrin lëng e tyre, do te leshojne nje lenge shume te shijshem qe ju mund ta merni dhe me pas futeni perseri ne furre per 5-10 minuta, vetëm derisa shkrihet djathi dhe merr një ngjyrë të mirë!
Keshille : nje erze qe mund te kombinohet mire eshte nenexhiku ( menderza) .per para pjekjes mund te beni nje shtrese shume te holle me buke te grire dhe pak gjalpe.
Nessun commento:
Posta un commento