4.11.2018
PESHK NE FURRE ME KUNGUJ (e thjeshte dhe sukses i garantuar dhe me peshk jo te cilesise se pare)
INGREDIENTET :
kripë
piper e zi
400 g kungull i njomë
6 lugë vaj ulliri
2 luge lëng limoni
1 kuti salce domate me copa , ose domate te vogla.
1 lugë gjelle borzilok copëtuar
PERGATITJA :
Pastrojm peshkun, të larë dhe të thatë, dhe në brendësi të peshkut me kripë dhe piper.
2
Kungull i njomë lahen, të prera në feta dhe skuq pak në një tigan.
3
Ne nje fletë metalike prej alumini me vaj ulliri, vendosim peshkun shtoni pak lëng limoni, shtoni domate, kungull i njomë skuqur, sasi e vogël me vaj ulliri dhe sasi e vogël me borzilok.
4
Peshku i përgatitur të vënë në tepsi pjekje dhe piqem në furrë në 220 ° C për 30 minuta.
Shërbim
Peshku shërbejë menjëherë, në fletë metalike.
Keshille : ne pergjithesi peshku per tu bere ne furre duhet te jete i madh. si ingredient mund te shtoni dhe hudhren.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento