4.11.2018

PESHK NE FURRE ME KUNGUJ (e thjeshte dhe sukses i garantuar dhe me peshk jo te cilesise se pare)



INGREDIENTET : 

kripë
piper e zi
400 g kungull i njomë
6 lugë vaj ulliri
2 luge lëng limoni
1 kuti salce domate me copa , ose  domate te vogla.
1 lugë gjelle borzilok copëtuar

PERGATITJA : 

Pastrojm peshkun, të larë dhe të thatë, dhe në brendësi të peshkut me kripë dhe piper.
2
Kungull i njomë lahen, të prera në feta dhe skuq pak në një tigan.
3
Ne nje fletë metalike prej alumini me vaj ulliri, vendosim  peshkun  shtoni pak lëng limoni, shtoni domate, kungull i njomë skuqur, sasi e vogël me vaj ulliri dhe sasi e vogël me borzilok.
4
Peshku i përgatitur të vënë në tepsi pjekje dhe piqem në furrë në 220 ° C për 30 minuta.
Shërbim
Peshku shërbejë menjëherë, në fletë metalike.

Keshille : ne pergjithesi peshku per tu bere ne furre duhet te jete i madh. si ingredient mund te shtoni dhe hudhren.

Nessun commento:

Posta un commento