4.11.2018

PATELLXHAN I MBUSHUR , ROLE'

4 patellxhane (përafërsisht 1 kg)
kripë,pak vaj,500 g mish të grire,1 fetë bukë bajate ( 75 gram),qumësht,1/2 qepë,1 vezë,50 gram djathë te grire ose ne feta  
kripë, piper, një spec djegës të vogël, 2 lugë majdanoz copëtuar
Për salcën
750 ml pure domate copëtuar ose të konservuar
2 karafil hudhër
kripë dhe piper
10-12 fletët borzilok

PERGATITJA : 

Pastrohen patellxhanet,dhe i presim ne trashësi 3-4 mm., I fusim ne uje te kripur dhe dhe i leme për rreth gjysmë oreme pas i lajme dhe i vendosim në një kullesë të thahen. Në një tigan te nxehet me shumë pak vaj, hedhim patëllxhanet dhe i skuqim nga te dyja anet.
2
Vendosim bukën në qumësht. Pres qepë imët. thajme bukën. Mix mish, qepë, bukë , , vezë, kripë, piper, majdanoz copëtuar,me duar i perziejm te gjitha
Për salcën hedhim  vaj ulliri dhe nje hudhër, vetëm sa për të lënë erë. Shto domate, erëzat. Nëse ju merrni pure domatesh ajo është e mjaftueshme për të vlim disa minuta, dhe në qoftë se ju përdorni domate të konservuar, pastaj gatuaj ato për 15 minuta.
Përzierjen e mishit e ndajme sa më shumë seksione që ju keni feta patëllxhan. Në çdo fetë për të vënë një pjesë mish,Në një tavë  hedhi salcen shtrojme patellxhanet hedhim borzilokun e coptuar dhe djathin e integruar  dhe pjekim në furrë në 180 gradë për rreth 35-40 minuta.

Nessun commento:

Posta un commento