3 kunguj • 1 thelb hudhër • 1 qepë e kuqe ose qepë e vogël jo shume
• gjethe mente ose nenexhiku • 3 lugë pana;
djegëse • lëng perimesh I valuar, sipas nevojës• gjethe mente ose nenexhiku • 3 lugë pana;
2 role djathë shume i bute , ose djathë tjetër kremoz • vaj ulliri, kripë e piper, sipas nevojës
PËRGATITJA:
1. Në një tenxhere me 3 lugë vaj ulliri skuqim për 5 minuta kungullin të prerë në kubikë të mëdhenj, bashkë me qepën
e grirë, hudhrën dhe 4 gjethe mente. Shtojmë lëng të valuar dhe i lëmë në zjarr të ulët për 15 minuta.
2. Grijmë në blender të gjithë masën bashkë me panën dhe nëse është nevoja shtojmë edhe pak lëng derisa të jetë aq kremoze sa duam. E rregullojmë për kripë e piper.
E shërbejmë nëpër gota ose tasa të vegjël duke i vënë sipër nga një lugë djathë dhie të freskët, gjethe mente, pak piper dhe disa pika vaj ulliri.
Keshille : kungujt mund te skuqen dhe ne pak gjalpe te shkrire dhe jo ne vaj , ose ne nje mix te ndermjetem. si kungulli mund te shtoni dhe nje patate .
Nessun commento:
Posta un commento