2.03.2018

SALSA BESHAMEL

INGREDIENTET :

per 1lt beshamele. 100 g gjalp , 100g miell, kripe , arre moskat.

PERGATITJA :

ne nje ene shkrini gjalpin me zjarr te ngadalte , pastaj me nje fruste shtoni miellin dhe perzjejeni fort qe mos te krijohen topa , pastaj me zjarr te ngadalte trazojeni deri sa te marri ngjyre te arte.
Hidhni fillimisht pak qumesht qe te zbutet fundi i enes ku po gatuani dhe me pas pjesen tjeter te qumeshtit duke e trazuar energjetikisht.shtoni kripen dhe arren moskat.  vazhdoni keshtu deri sa salsa te dendesohet dhe fillon te vloje. ne ate moment salsa eshte gati.


Keshille : qumeshtin duhet te jete i yndyrshem , dhe mire eshte qe te jete i ngrohur pak me perpara se te hidhet ne miellin me gjalp. nese doni nje salse me te holle zvogeloni sasine e gjalpit dhe miellit. sasia e gjalpit dhe miellit shkon gjithmone ne doza te barabarta.

Nessun commento:

Posta un commento