INGREDIENTET :
per 1lt beshamele. 100 g gjalp , 100g miell, kripe , arre moskat.
PERGATITJA :
ne nje ene shkrini gjalpin me zjarr te ngadalte , pastaj me nje fruste shtoni miellin dhe perzjejeni fort qe mos te krijohen topa , pastaj me zjarr te ngadalte trazojeni deri sa te marri ngjyre te arte.
Hidhni fillimisht pak qumesht qe te zbutet fundi i enes ku po gatuani dhe me pas pjesen tjeter te qumeshtit duke e trazuar energjetikisht.shtoni kripen dhe arren moskat. vazhdoni keshtu deri sa salsa te dendesohet dhe fillon te vloje. ne ate moment salsa eshte gati.
Keshille : qumeshtin duhet te jete i yndyrshem , dhe mire eshte qe te jete i ngrohur pak me perpara se te hidhet ne miellin me gjalp. nese doni nje salse me te holle zvogeloni sasine e gjalpit dhe miellit. sasia e gjalpit dhe miellit shkon gjithmone ne doza te barabarta.
Nessun commento:
Posta un commento