- INGREDIENTET
- 1 qepë (e madhe, e qëruar dhe e prerë imët)
- 2 thelpinj hudhër (të prerë imët)
- 2 karotë (të mëdha, të qëruara dhe të prera në kube të vegjël)
- 2 fije selino (të lara dhe të prera në masë sa karrotat)
- 4 lugë gjelle vaj vegjetal
- 300 gr perime (të qëruara dhe të prera)
- 600 ml lëng pule (ose mish viçi)
- PERGATITJA
- Në një tigan apo enë për supë ngrohni vajin vegjetal, shtoni qepën dhe gatuajini ngadalë deri sa qepa të zbutet.2Shtoni hudhrën, karrotat dhe selinonë dhe gatuajini për 5 minuta, por kujdes mos digjni hudhrën.3Shtoni perimet e prera dhe përziejini, shtoni dhe lëngun e mishit dhe gjethen e dafinës dhe gatuajini përreth 20 minuta.4Kalojeni në blender supën, mund të zgjidhni ta lini kremoze ose me pak copëza perimesh, sipas dëshirës.5Vazhdoni ta gatuani supën dhe për 5 minuta të tjerë që të shterrojë dhe pak, hidhini kripë dhe piper për shije dhe shërbejeni.
- Keshille : nese keni bere nje zjerje te shpjete dhe nuk arrini dot dendesine e duhur te lengut , ne nje gote me pak uje te ftohte mund te tretni pak Maizena ( niseshte misri ) dhe me pas tja shtoni supes.
1.29.2018
Supë kremoze me Perime
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento