( per kater persona ) 400 g kunguj, 300 g patate 150g mozzarella , 3 veze 70 g djath kackavall i grire, vaj ulliri, kripe , piper, borzilok.
PERGATITJA :
qeroni patatet dhe pritini ne feta , pastaj me pak vaj futini ne furre per gati 20 min ne 200grade.
Pritni kungujt ne feta gati nje cm dhe futini serisht ne furre si patatet, pritni me feta te holla mozarellen , merrni ne tave te vogel dhe filloni shtrimin. rrihni vezet me kripe e piper, filloni duke shtruar nje rradhe kunguj pastaj djathin e grire , mozarellen , pastaj patatet , e keshtu me rradhe deri sa tava te mbushet . shtresa e fundit mbyllet me djathe te grire dhe me veze. Futini ne furre per gati 30 min me 200grade.
Keshille : fletet e borzilokut mund ti hidhni ndermjet shtresave , nese nuk ju pelqen veza mund ta eleminoni ose te perdorni djath stracchino ose pak salse beshamel.
Nessun commento:
Posta un commento