12.21.2017

PANETONE , RECETA KLASIKE

INGREDIENTET : 

500g miell 00 , 25g maja, nje porcion vanilie, 150g sheqer, lengu i nje gjysme limoni, 3 te verdha
veze, 70g gjalp, nje maje luge kripe. 300ml qumesht i vaket, 50 g rrush i thate dhe ndonje specie tjeter sipas deshires.

PERGATITJA : 

Rrahim vezet me sheqerin, me pas shtojme gjithe ingredientet e tjere duke patur kujdes qe gjithe perzjerja mos te na prihet. Pastaj e heqim nga ena dhe e punojme me duar dke formuar nje top qe me pas do e leme te vije. E leme te pushoje ne nje vend te ngrohte deri sa te dyfishoje volumen e vete. ( gati dy ore ) . Me pas e punojme me duar serisht dhe e vendosim ne enen ku do e pjekim, dhe e leme te vije gati dy ore te tjera. Me pas futeni ne furre te nxehur ne 170 grade, gati 1ore e 10min.

Keshilla : brumin mund ta lini te vije ne furren e ngrohur pak dhe me drite ndezur, mire eshte te konsumohet diten tjeter sepse ka nevoje qe te kulloje mire.  Kur ta piqni enen vijeni ne katin me te poshtem te furres.

Nessun commento:

Posta un commento