6.01.2018

CROASSAN ME YOGURT ( pa gjalpe )

INGREDINETET : 

500g miell 00 , 120g shqer, 220g yogurt te bardhe , 1 zarf maja , 30ml vaj vegjetal, ,1 veze, 1 zarf vanilie, pak kripe, lekure e grire e nje limoni . 

PERGATITJA : 

fillimisht pergatisim brumin , rrahim vezen me sheqerin , pastaj shtojme te gjithe ingredinetet me rradhe dhe ne fund miellin. e punojme deri sa te marrim nje mase lisho , dmth qe nuk ngjit. e leme me pas ne nje ene qe brumi te vije. ( rreth nje ore e gjysem ) . pasi brumi ka ardhur e shtrijme te gjithin dhe e presim ne forma trekendeshe , rreth dhjete cm. i rrotulloni nga ana me e madhe te me e vogla dhe do te marrin formen klasike te croassan. me pas lereni serisht brumin te vije por kete here te
mbuluar me nje nape. me pas ne furre ne 200 grade per 25-30 min. 

Keshille : per ti dhene nje ngjyre me te bukur rrihni ne nje gote pak qumesht dhe nje e verdhe veze dhe lyejini para se ti futni ne furre , pas pjekjes mund ti leni serisht me pak uje dhe sheqer ose me mire ne mjalte te tretur.

Nessun commento:

Posta un commento