3.24.2018

TORTE ME PORTOKALL

INGREDIENTET :

 3-4 portokall
100 gr margarinë- ose gjap.
250 gr miell
3 vezë
250 gr krem djathi
170 gr sheqer
1luge e vogle pluhur për pjekje
Lengu I ½ limoni
e gjysem limoni Levorja e grire ne rende
Maje gishtash Krip
Lengu i nje pertokalli

PERGATITJA : 
Lyejm taven per pjekje 24 cmNe nje ene perzijme margarinen e mbajtur ne temp. ambienti,sheqerin dhe krem djathin.Ne kete mase shtojme 3 te verdha te vezes,kurse te bardhat i tundim vecmas ne shkume te forte.Ne masen me te verdhat e vezes shtojme gradualisht miellin e perzier me pluhurin per pjekje,shtojme kripen, lengun e limonit,lengun e prtokallit si dhe levoret e grira ne rende te limonit dhe portokallit.Te gjitha keto i perziejme me luge,shtojme ngadale edhe shkumen nga te bardhat e vezes dhe perzijme ngadale me luge.Kallepin e lyer dhe mbuluar me leter per pjekej shtrojme ne gjithe siperfaqen fetat e portokallit ne fund dhe anash.Masen e nxjerim ne kallep te mbuluar me portokalle dhe rrafshojme mire.Pjekim ne 180 grade per 40-45 minuta .Pas pjekjes dhe ftohjes embelsiren e kthejm permbys ne tabaka dhe largojme letren per pjekje.Servojme te nxehte ose edhe te ftohte,sipas deshires.

Nessun commento:

Posta un commento