3.21.2018

SALLATE VJOLLCE

INGREDIENTET : 

1 sallatë vjollce
1 gotë të çajit vaj
gjysmë gote ujë
1 lugë majonez
jogurt
kripë.

PERGATITJA :

Lakrën e grijme ne rende , me pas e vendosim në një tenxhere të lyer me vaj.
E fërgojmë rreth 6-7 minuta, ia shtojmë ujin e nevojshëm.
Pasi të shterrët ujin ia shtojmë kripën, e largojmë tenxheren nga zjarri.
Pas ftohjës së lakrës ia shtojmë, kosin, majonezin dhe tenxheren e vëmë përsëri në zjarr , e përziejmë rreth 2-3 minuta.
Lakrën e vendosim në pjatën kryesore për shërbim.

Keshille : kjo sallate mund te perdoret dhe per burschetta duke shtuar, ullinj, piper te zi , madje dhe portokall .

Nessun commento:

Posta un commento