INGREDIENTET :
60g karrota , 50g spec i kuq i madh , 50g selino , 25g uje , 25g udhull vere e bardhe , kripe , sheqer ,
80 g majoneze .
PERGATITJA :
Perimet pastrohen dhe prihen te gjithe ala joulienne. me pas i vini te gjitha perimet ne nje tigan qe nuk ngjit , perzjeni ujin me uthullen , i hidhni te perimet duke shtuar dhe kripe. ndizni zjarrin dhe gatoini per 10 min nga vlimi. ne fund te gatimit shtoni dhe sheqerin. lerini te ftohen per 10 min kulloini dhe lerini te thahen , me pas i perzjeni dhe me majonezen. lereni te pushoje pak ne frigorifer.
Keshille : kjo lloj sallate mund te perdoret shume mire dhe per mbushjen e sanduiceve te ndryshem, sidomos per ata qe pergatiten me proshuta ose sallame te pjekur me pare ne avull.
Nessun commento:
Posta un commento