Kima me vezë është një pajtë që përdoret gjerësisht nga mamatë dhe që pëlqehet nga pjesëtarët e tjerë të familjes. Si çdo gatim tjetër, edhe ajo ka sekretet e saj. Së pari duhet ta lini që të gatuhet në zjarr të ngadaltë dhe të vendosni gjithë përbërësit dhe erëzat që i japin shije. Veza duhet të hidhet vetëm në fund të gatimit në mënyrë që të mos thahet e të bëhet e pangrënësheme!
për 4 persona:
Qepë e kuqe, e madhe
200 gr mish të grirë viçi
4 vezë
100 gr mish të grirë derri/gici
1 karotë
1 degë selino
2-3 domate të pjekura mirë (domate konservë)
3-4 thelpinj hudhër
Pak qumësht (gjysmë filxhani)
Vaj ulliri
Kripë, piper, majdanoz (erëza të tjera që pëlqeni)
200 gr mish të grirë viçi
4 vezë
100 gr mish të grirë derri/gici
1 karotë
1 degë selino
2-3 domate të pjekura mirë (domate konservë)
3-4 thelpinj hudhër
Pak qumësht (gjysmë filxhani)
Vaj ulliri
Kripë, piper, majdanoz (erëza të tjera që pëlqeni)
PERGATITJA :
Pastroni dhe grini imët qepën, karotën dhe selinonë. Skuqini bashkë në një tigan të mëadh dhe më pas shtoni dy llojet e mishrave. Kaurdisni për disa minuta deri sat a shihni që jaën zbutur. Shtoni domatet e prera në kubikë, hudhrën dhe rregulloni shijen me kripë e piper. Shtoni qumshtin dhe lëreni të ziejë për disa minuta me kapak. Në fund hidhni vezët, mbylleni sobën dhe lëreni tiganin me kapak. Shtoni në fund pak vaj ulliri.
Pastroni dhe grini imët qepën, karotën dhe selinonë. Skuqini bashkë në një tigan të mëadh dhe më pas shtoni dy llojet e mishrave. Kaurdisni për disa minuta deri sat a shihni që jaën zbutur. Shtoni domatet e prera në kubikë, hudhrën dhe rregulloni shijen me kripë e piper. Shtoni qumshtin dhe lëreni të ziejë për disa minuta me kapak. Në fund hidhni vezët, mbylleni sobën dhe lëreni tiganin me kapak. Shtoni në fund pak vaj ulliri.
Nessun commento:
Posta un commento