INGREDIENTET :
peshk levrek ne madhesi mesatare, kater thelpinj hudher ,vere e bardhe 200ml , kripe e aromatizuar
piper , degeza te vogla rosmarine.
PERGATITJA :
Pasi peshku te jete pastruar dhe thare vendosni ne barkun e peshkut , nje degez rozmarine , nje thelp hudher te prere holle ne feta , pak kripe , pak vaj ulliri. vendoseni peshkun ne nje tigan qe nuk ngjit me vaj ulliri. hidhini vere te bardhe , hidhni pjesen tjeter te hudhres , shtoni dhe kripe te aromatizuar.ngrini zjarin fort deri sa vaji te nxehet , pastaj me zjarr shume te ulet dhe me kapak gatueni per 10 min. me pas kthejeni nga ana tjeter dhe vazhdoni gatimin.
Keshille : nes lengu ne tigan gjate gatimit thahet shpejt mund te shtoni pak leng vegjetal. gatimi mund ti shtohen dhe pak patate me karrote , duke shtuar dhe pak timo. kjo rrecete perdoret shume mire per peshk te cilesise jo te pare si rezervati , ose peshk te ngrire.
Nessun commento:
Posta un commento