12.19.2017

TORTE ME COKOLLATE

INGREDIENTET : 

200g miell, 200 g cokollate puro, 50g kakao pluhur te hidhur , 100g sheqer, 4 luge vaj jo ulliri , nje porcion maja per embelsira , vanilje , 1 gote e gjysem qumesht.

PERGATITJA : 

Filloni duke nxehur furren ne 180 grade. Shkrini cokollaten ne banjomari dhe kur te jete totalisht e shkrire shtoni miellin e situr mire duke  e perzjere me fruste, duke shtuar pjese pjese qumeshtin per ta trazuar me mire. Me pas shtoni sheqerin, kakaon, vajin dhe vaniljen. Perpunojeni mire deri sa te keni nje perzjejrje omogjene, me pas shtoni majane dhe perzjejeni serisht.  Hidheni te gjithen ne nje tave te lyer me gjape dhe futeni ne furre. 40-45 min, duke e kontrolluar deri sa torta te jete pjekur dhe ne brendesi. Lereni te ftohet dhe prijeni ne mes .

Keshille : mund ta mbushni gjithe mesin dhe pastaj ta ribashkoni me 200 g te tjera cokollate te shkrire dhe te perzjere me dy gota panna te rrahur.

Nessun commento:

Posta un commento