200g miell te bardhe - 100g miell integral - 3 veze - 150g sheqer - 50g mjalte - 250 g yogurt natyral - nje bustine maja per embelsira - nje maje luge kripe - nje luge vaj ( jo ulliri ) - 200g rrush te thate ( fakoltative )
PERGATITJA :
Fillojme duke bere taven me vaj dhe duke i hedhur pak miell qe torta mos te na ngjitet. Ndezim furren ne 180 °C. Rrahim vezet me sheqerin, mjaltin dhe nje maje luge kripe deri sa te marrim nje perzjerje kompakte dhe me ngjyre te celet. Fillojme shtojme ngadale ( pjese ,pjese ) Yogurtin duke e trazuar me nje shpatull nga poshte larte, me pas vazhdojme keshtu dhe me miellin , ate te bardhe dhe ate integral. ( me pare te keni perzjere majane me miellin) . Vazhdoni duke hedhur rrushin e thate . Me pas futeni ne furren e nxehte dhe piqeni per rreth 30 min.
Nessun commento:
Posta un commento