INGREDIENTET :
4 kofsha pule, 1 karrote, 1 qepe , 250ml birre , piper , kripe , vaj ulliri , pak miell.
PERGATITJA :
fillojme duke hequr lekuren e pules kesht qe birra mund te perthithet me mire. Kur te keni hequr lekuren kripini, hidhini piper dhe i beni me miell. Nderkohe ne tigan , skuqni qepen , karroten e grire holle dhe vajin e ullirit , me pas shtoni dhe kofshat e pules, dhe skuqini nga te dy krahet. Pasi te jene skuqur , shtoni birren , pbulojini me kapak dhe i gatuani per 30 min. Ne mes te zjejrjes i rrotulloni ne krah tjeter. Drejt fundit ngrrini zjarrin , hiqni kapakun dhe lereni lengun te trashet. Servirini me lengun e vet.
Keshille : mund te shtoni pak rozmarine ose disa ullinj te zinj kur pergatitni mishin me qepen. mund edhe te piqen ne furre.
Nessun commento:
Posta un commento