12.16.2017

KOFSHA PULE ME BIRRE

INGREDIENTET : 

4 kofsha pule, 1 karrote, 1 qepe , 250ml birre , piper , kripe , vaj ulliri  , pak miell.

PERGATITJA : 

fillojme duke hequr lekuren e pules kesht qe birra mund te perthithet me mire. Kur te keni hequr lekuren kripini, hidhini piper dhe i beni me miell. Nderkohe ne tigan , skuqni qepen , karroten e grire holle dhe vajin e ullirit , me pas shtoni dhe kofshat e pules, dhe skuqini nga te dy krahet. Pasi te jene skuqur , shtoni birren , pbulojini me kapak dhe i gatuani per 30 min. Ne mes te zjejrjes i rrotulloni ne krah tjeter. Drejt fundit ngrrini zjarrin , hiqni kapakun dhe lereni lengun te trashet. Servirini me lengun e vet.


Keshille : mund te shtoni pak rozmarine ose disa ullinj te zinj kur pergatitni mishin me qepen. mund edhe te piqen ne furre.


Nessun commento:

Posta un commento