12.22.2017

CHEESECAKE ME MASKARPONE DHE COKOLLATE

INGREDIENTET : 

150g biskota te thata , 60g gjalp te shkrire, 500g maskarpone, 250g jogurt te bardhe kremoz, 200g sheqer, 4 veze, 100g cokollate fondentet, 1 porcion vanilie , i maje luge kripe. Copeza te perzjera cokollate te bardhe dhe fondente.

PERGATITJA : 

Pergatitni furren ne 180 grade. thermoni biskotat dhe perzjejini me gjalpin, pastaj shypini ne fund te taves per te formuar bazen e chessecake. punoni maskarponen me fruste bashke me jogurtin, sheqerin dhe te verdhat e vezes, vanilien.  shtoni cokollaten fondente pasi me pare ta keni shkrire , shtoni dhe te bardhat e vezes qe me pare i keni rrahur. hidhini mbi bazen qe keni pergatitur me perpara , dhe hidhni copezat e tjera te cokollates. piqeni ne furre per gati nje ore , lereni te ftohet ne ambient dhe me pas ne frigorifer.

Nessun commento:

Posta un commento