Kryesore per nje meringe te mire eshte dozimi i sakte i ingredienteve. ne momentin qe ndani te bardhen nga e verdha e vezeve duhet ti peshoni. Sasia e duhur e sheqerit eshte dopio e asaj te peshes se te bardhave te vezes.
PERGATITJA :
vendosni te bardhat e vezes ne nje ene te paster. Filloni ti montoni ngadale , sapo te filloje te kete pak shkume te bardhe , rritni shpejtesine e rrahesit. kur te krijohet shkuma hidhni sheqerin dhe vazhdoni rrahjen. me pas beni proven duke kthuer enen me koke poshte. futini ne furre te nxehte ne 80 grade dhe lerini te piqen per rreth tre ore. here pas here hapeni furren per te nxjerre jashte lageshtine.
Keshille : ena duhet te jete qelqi ose inoksi, substancat acide favorizojne montimin e te bardhes, mudn te perdorni ca pika limon. mos perdorni kripe kurre.
Nessun commento:
Posta un commento