4.25.2018

GJELLE ME PATATE DHE ME KERPUDHA

INGREDINETET :


500gr kërpudha
3 patate
2 karrota
1/2 preshi
1 gotë oriz
2 speca
2 grushta majdanoz
Krip
piper i zi
vaj ulliri ose pak gjalpe

PERGATITJA : 


1. Fillimisht pastojmë të gjitha perimet, pastaj i coptojmë.
2. Nxehim  vajin në një tenxhere, vendosim preshin, specat dhe kërpudhat, i fërgojmë ato derisa shohim që janë zbutur, pastaj shtojmë orizin, dhe i përziejmë derisa ato të fërgohen mirë.
3. Shtojmë 10 gota ujë të nxehtë, pastaj vendosim patatet e coptuara, e lëm të zihet derisa patatet të zbuten, shtojmë krypë che piper të zi sipas shijes
4. Pak para heqjes nga zjarri shtojmë magdanozin në të dhe e përziejmë ngadal gjellën.
Keshille : ujin mund ta shtojme dale ngadale nese kemi kohe , ne perjudhe dimri kur shtojme ujin mund te shtojme dhe dy luge miell misri te bluar holle.

Nessun commento:

Posta un commento