Përbërësit:
2 gota qumësht, 1 gotë vaj vegjetal, 2 vezë, 1 maje, miell, 2 lugë të gjellës sheqer, 1 lugë kripë.
2 gota qumësht, 1 gotë vaj vegjetal, 2 vezë, 1 maje, miell, 2 lugë të gjellës sheqer, 1 lugë kripë.
Në brendësi:
djath.
djath.
Përmbi:
2 vezë, gjysmë gote të çajit qumësht, koper, susam.
2 vezë, gjysmë gote të çajit qumësht, koper, susam.
Përgatitja:
Në një enë të thellë e vendosni majën, sheqerin dhe qumështin e vakët e përzieni rreth 5 minuta.
Në një enë të thellë e vendosni majën, sheqerin dhe qumështin e vakët e përzieni rreth 5 minuta.
Pas përzierjës ia shtoni vezën, vajin vegjetal, kripën, miellin dhe e përzieni brumin, brumin e lëni në pritje rreth 1 orë.
Pas pritjës e ndani në pjesë të vogla, ia vendosni përbërësit e brendshëm dhe ia japni formën pogaçeve.
Pogaçet i rëndisni në tepsi dhe i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 180 gradë celsius.
Nessun commento:
Posta un commento